تجهيزات پزشكي وآزمايشگاهي و دندان پزشكي ونرم افزارهاي آنها آخرین مطالب
نويسندگان یک شنبه 4 فروردين 1392برچسب:, :: 12:53 :: نويسنده : مجيد مظفري
کاربرد لیزر در چشم پزشکی
ليزر اگزايمر دستگاهي است كه براي اصلاح عيوب انكساري چشم به كار رفته و مرحله اصلي اصلاح بينايي را انجام مي دهد. ليزر اگزايمر اشعه اي را توليد مي كند كه در طيف ماوراء بنفش بوده و طول موج آن كوتاه است . خاصيت اين ليزر به گونه اي است كه تراش ظريف و دقيقي را در سطح قرنيه انجام مي دهد به طوري كه به نسوج و سلول هاي اطراف آسيبي وارد نمي كند . مكانيزم ايجاد برش قرنيه را در اصطلاح علمي Ablation مي گويند.
* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.
ادامه مطلب ... یک شنبه 4 فروردين 1392برچسب:, :: 12:51 :: نويسنده : مجيد مظفري
آشنایی با افتالموسكوپ (Ophthalmoscope)
افتالموسكوپ، وسيلهای است كه برای معاينه چشم استفاده میشود. مهمترين مزيت استفاده از آن، تعيين سلامت رتين و محفظه ويتروس است. در هنگام استفاده از اين وسيله، فرد مشاهده كننده میتواند با شخص، فاصلهای در حدود يک دست داشته باشد و تصوير معكوس شده توسط يک عدسی محدب مشاهده شود. با اين وسيله، معاينهكننده از طريق سوراخ مردمک میتواند سطح شبكيه چشم و اجزای آن را بررسی كند. به عبارت ديگر با آن بيماریهای سطح خلفی چشم بررسی می شود. افتالموسكوپ همچنين گاهی فاندوسكوپ نيز ناميده میشود و شامل: يک سری آينهها، لنزهايی برای بزرگ نمايی، نوری شفاف و صفحات ديسک مانندی جهت تنظيم سطوح مختلف ديد توسط پزشک است.
* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.
ادامه مطلب ... یک شنبه 4 فروردين 1392برچسب:, :: 12:49 :: نويسنده : مجيد مظفري
تأیید اولین چشم بیونیک توسط سازمان FDA سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هفته گذشته چشم بیونیکی متشکل از دو بخش بیرونی و درونی را تأیید کرد. بخش بیرونی یک دوربین ویدیویی کوچک و یک کامپیوتر است که روی عینک آفتابی سوار شده و روی سر قرار می گیرد. بخش درونی هم یک شبکیه مصنوعی است که به صورت ایمپلنت درون چشم قرار داده می شود. آنگاه تصاویر دریافتی دوربین ویدیویی ، توسط کامپیوتر ترجمه شده و به صورت بیسیم برای شبکیه مصنوعی ارسال می گردند.
* برای مشاهده بقیه متن و ویدیو روی ادامه مطلب کلیک کنید.
ادامه مطلب ... شنبه 3 فروردين 1392برچسب:, :: 16:38 :: نويسنده : مجيد مظفري
آشنایی با قلب انسان ، عملکرد آن و بیماری های قلبی
قلب چیست و چگونه کار می کند؟
* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.
ادامه مطلب ... شنبه 3 فروردين 1392برچسب:, :: 16:37 :: نويسنده : مجيد مظفري
آشنایی با دستگاه پنتاکم
مفاهيم پايه
شنبه 3 فروردين 1392برچسب:, :: 16:30 :: نويسنده : مجيد مظفري
آشنايی با روش های تشخيصی بيماری های قلبی عروقی
پرتونگاری و فلوئوروسكوپی قفسه سينه الكتروكارديوگرافی آزمون استرس قلب عوارض تست ورزش خطرناک و كشنده است. در هنگام آزمون بايد تجهيزات لازم برای نجات زندگی بيمار وجود داشته باشد.
شنبه 3 فروردين 1392برچسب:, :: 15:33 :: نويسنده : مجيد مظفري
آنژیوگرافی
مفاهیم پایه آنژیوگرافی از دو کلمه " آنژیو " به معنای رگ یا عروق و کلمه " گرافی " به معنای نگاشتن تشکیل شده است. فیزیولوژی
طرز کار
کاربرد دستگاه تجهیزاتی که بتواند وضعیت قلبی - عروقی بیمار را به صورت تصویر گویا بر روی فیلم یا مانیتور به پزشک معالج گزارش کند ، می تواند در تشخیص و سپس درمان این گونه بیماران نقش بسیار تعیین کننده ایفا کند.
آنژیوگرافی شریان کاروتید داخلی راست از نمای روبرو
آنژیوگرافی شریان ورتبرال چپ از نمای روبرو
مشخصات دستگاه
شنبه 3 فروردين 1392برچسب:, :: 14:45 :: نويسنده : مجيد مظفري
آشنایی با دستگاه فلیم فتومتر
فليم فتومتري شاخه اي از اسپكتروسكوپي اتمي است كه در آن نمونههاي مورد بررسي در اسپكترومتر به شكل اتم هستند و دو شاخه ديگر از اسپكتروسكوپي اتمي، اسپكترومتري جذبي AAS يا (Atomic Absorption Spectro metry) و ICP-AES coupled plasma-atomic emission spectrometry (يك تكنيك جديد و گران كه زياد استفاده نمي شود) هستند. در تمام اين موارد، اتم هاي مورد بررسي با استفاده از نور تحريك مي شوند. تكنيك هاي جذب، ميزان جذب نور ناشي از انتقال الكترونها به سطح انرژي بالاتر را اندازه مي گيرند و تكنيك هاي تابشي شدت نوري را كه با برگشتن الكترون به سطوح انرژي پايين تر تشعشع مي شود اندازه ميگيرند. فـلـيــم فـتــومـتــري بـراي تعييـن كمـي و كيفـي چندين نوع كاتيون، به ويژه فلزاتي كه به آساني تحريك شده و با دماي شعله نسبتا كم به سطوح انـرژي بـالاتـر مـي رونـد (مـانـنـد سديم، پتاسيم، كلسيم، Rb، Cs، Cu و Ba) مناسب است. C غلظت المان، k ثابت تناسب و n ~ 1 (در قسمت خطي منحني كاليبراسيون) اتمها در حالت گاز توليد يك خط در طيف مي كنند (و نه يك طيف پهن، چرا كه هيچ اتصال كووالانتي وجود ندارد بنابراين هيچ زيرسطح نوساني (vibrational sub-levels) وجود ندارد كه باعث پهن شدن پهناي باند شود.) منبع: ماهنامه مهندسی پزشکی
شنبه 3 فروردين 1392برچسب:, :: 13:40 :: نويسنده : مجيد مظفري
آشنایی با تجهیزات دندانپزشکی
بطور کلی تجهیزات دندانپزشكی به اجزای زیر تقسیم می شوند: ۲) کمپرسور ۳) آمالگاماتور ۴) كاویترون (دستگاه جرم گیری دندان) ۵) لایت كیور (نور سرد) ۶) اینسترومنت ها (شامل: توربین - ایرموتور - میكرو موتور - پوآر - آب و هوا - هندپیس - آنگل - ایر اسكلر) ۷) استریلیزاتور ۸) رادیولوژی (تك دندان) ۹) ساكشن ها ۱۰) موتور آویز ۱۱) تابوره و ... یونیت صندلی: از نظر ساختار و فیزیک تولید صندلی ها در سه تایپ Z - X - U یا I تقسیم بندی می شوند. كاویترون (دستگاه جرم گیری دندان) از این دستگاه برای از بین بردن پلاك ها و لكه های ناشی از فعالیت باكتری ها تشكیل شده بر روی دندان توسط اولتراسونیك استفاده می شود. کلیه دستگاههای جرم گیری از قسمتهای زیر تشکیل شده : لایت كیور: برای استریل نمودن قلم هیچ گاه نباید نوک قلم را مستقیماً برابر حرارت خشک قرارداد. برای این کار باید از اتوکلاو یا مواد استریل کننده استفاده شود. اجزاء داخلی دستگاه لایت کیور : کار این دستگاه برای پلیمریزاسیون است و این امر به خاطر لامپ کوارتز 75 وات پرقدرتی است که درون محفظه رفلکتور (منعکس کننده نور) می باشد. کلیدها با دقت بالا، زمان انفجار یا تخلیه انرژی را کنترل می کنند و رفلکتور دسته های انرژی را از مسیر هدایت نور عبور می دهد. سیبک هایی وجود دارند که می توان با زمانهای 20 تا 40 ثانیه انفجار دائم (تخلیه انرژی بصورت دائم) را انتخاب کرد. روی دسته سوئیچ هایی وجود دارد که تنظیمات زمان انفجار را انجام می دهند و توسط این سوئیچ ها امکان توقف پلیمریزاسیون در هر زمان ممکن می باشد. Colto Lux II دارای هندپیس 220 گرمی می باشد که حاوی مسیر هدایت نور شیشه ای استاندارد می باشد. این شیشه ها درون محفظه با زاویه های 45 درجه طوری تعبیه شده اند که نور را از لامپ گرفته و بوسیله انعکاس آن را به سر محفظه هدایت می کنند. البته در این نوع خاص از دستگاه لامپ هالوژن درون هد طوری جایگزین شده که نیازی به مسیر هدایت شیشه ای نور ندارد و مسیر دوم، مسیر هدایت فلزی نور برای مصارف عمومی می باشد. این سیستم های فلزی طوری قرار گرفته اند که می توان در موارد خاص نیز استفاده کرد. بطور مثال برای پلیمریزاسیون قسمت های فاشیال، لینگوال، پالاتال، اکلوزال یا پروگزیمال پرکردگی ها. شنبه 3 فروردين 1392برچسب:, :: 13:2 :: نويسنده : مجيد مظفري
HPLC در نقش آمينواسيد آنالايزر
آنالايزرهاي آمينواسيد ، آمينواسيدهاي اوليه و ثانويه در مايعات فيزيولوژيكي مانند پلاسما و ادرار را تشخيص داده و كمي ميكنند. اين اطلاعات در تشخيص و مانيتور كردن درمان خطاهاي متابوليسم مادرزادي و اختلالات ديگر استفاده ميشوند. اين اختلالات معمولا خطاهاي توليدشده به صورت ژنتيكي در متابوليسم پروتئين هستند و در صورتي كه زود تشخيص داده نشده و درمان نشوند ، ميتوانند عوارض بسيار جدي ايجاد كنند. شايعترين اختلال ، فنيلكتونور (Phenylketonuria-PKU) است كه در آن كمبود آنزيم موجب افزايش غلظت فنيل آلانين ميشود. Aminoaciduria هاي ديگر (يعني وجود آمينواسيد بالاتر از سطح طبيعي در ادرار) شامل tyrosinemia , alkaptonuria , homocystinuria و branched-chain ketoaciduria ميشوند. تغيير در سطح آمينواسيد همچنين ممكن است در اثر فقر غذائي ، جراحت ، عفونت ، مشكل در كليه يا كبد و سرطان ايجاد شود.
* برای مشاهده بقیه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.
ادامه مطلب ... |
||
![]() |